Oprichting

Stichting Orgelkring Peel en Maas is opgericht op 12 december 2012. De aanleiding was het 100 jarige bestaan van het Cavaillé-Coll Mutin orgel van het Missiehuis in Panningen. Een speciale orgelcommissie organiseerde een feestelijk jaarprogramma, waarin 12 keer het Cavaillé-Coll Mutin orgel in de schijnwerper werd gezet.

In het programma werkten gerenommeerde organisten, koren en ensembles mee. Waarbij veel aandacht gegeven werd aan alle inwoners van Peel en Maas, van schoolkinderen tot en met senioren. 

naamplaatje_groot

Cavaillé - Coll Mutin Orgel

Het Cavaillé-Coll Mutin Orgel in de kapel van de Paters Lazaristen is een uniek instrument in Nederland. Niet alleen is het gebouwd door Mutin, een medewerker van de beroemde Parijse orgelbouwer Cavaillé-Coll. Het is ook het enige Cavaillé-Coll Mutin orgel in authentieke staat in Nederland.

De Stichting Orgelkring Peel en Maas wil het Orgel voor toekomstige generaties behouden en promoten door het organiseren van concerten en muzikale activiteiten. Ze wil iets betekenen voor de orgelcultuur binnen de hele gemeente Peel en Maas door het wekken van interesse voor een brede orgelcultuur. Andere orgels binnen de gemeente worden niet vergeten.

De Stichting zoekt daarvoor aansluiting bij allerlei muzikale initiatieven in de gemeente. Een streven is om inwoners in Peel en Maas nog intensiever te betrekken bij deze ‘koningin van de instrumenten’.

Het dagelijks bestuur

Het dagelijks bestuur wordt gevormd door:
Voorzitter: Peter Klaasen
Secretaris: Jos Absil
Penningmeester: Jos van Bommel

Adviseur: Ton van den Hout