Header foto Header tekst

Nieuws


In 2018 zijn zowel de glas in lood ramen alsook de gehele kapel gerestaureerd en heeft op 15 en 16 december de feestelijke heropening plaats gevonden. Thans is de kapel weer volledig in gebruik en kunnen de concerten in 2019 weer plaats vinden. Wij nodigen u uit om deze concerten in deze sfeervolle kapel te bezoeken. Zie Agenda.


twitter icon   Facebook  YouTube logo

De actuele agenda

Voor concerten vragen wij 8,00 euro als bijdrage in de kosten en om deze concerten toegankelijk te houden voor iedereen. Deze bijdrage wordt gebruikt voor de instandhouding van het historische orgel en om een aantrekkelijk programma aan te bieden waar iedereen van kan genieten.

Mutin-Cavaillé-Coll orgelconcerten 2014

(programma onder voorbehoud)

Zondag
17 augustus

16:00 uur
Toon Hagen Slotconcert Orgelfestival Limburg
Organist van het Schnitger orgel (1721) in de Grote of St. Michaelskerk te Zwolle. Hij geeft leiding aan de cantorij en het Zwolse orkest Musica Michaelis.
Maandag
8 september
20:00 uur
Aanstormend talent
Studenten en amateurs ontdekken het Mutin Cavaillé-Coll orgel.
Zaterdag
25 oktober
20:00 uur
Orgel en gitaar
Basic Roots en organist Gerard Sars spelen een speciaal voor het Mutin Cavaillé-Coll orgel zelf geschreven programma met verrassende wendingen tussen jazzy pop en klassieke orgelmuziek.
Dinsdag
25 november

20:00 uur
Joep van Leeuwen
Winnaar van de Jerry van Rooyen Award (2005) zoekt het muzikale grensverkeer op in jazz en het Mutin Cavaille/Coll orgel.
Maandag
22 december

20:00 uur
Kerstconcert
Kerstmis vieren met het Mutin Cavaillé/Coll orgel in de kapel.
   

 

De Orgelkring Peel en Maas dankt de gemeente Peel en Maas voor haar ondersteuning bij de realisering van dit programma.